Pendahuluan Kitab Ketuanan Allah VS Ketuanan Manusia

PARTI Baiatu Lillah

 

Dengan nama Allah, Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
Pendahuluan
 
Ini adalah hari-hari terakhir, detik-detik penentuan serta realiti, yang samada akan mengangkat atau mengheret mereka ke lembah paling bawah. Sesetengah orang telah mengambil pendirian yang hina sehingga mereka kekal di jurang paling bawah. Sebahagian yang lain pula, mula meningkat naik tinggi sehingga mereka seolah-olah telah pun berada di puncak gunung. Manakala yang lain pula, dalam keadaan mabuk serta keliru iaitu tidak berpihak kepada mana-mana, mereka adalah orang kebanyakan yang kehausan serta cenderung untuk bersama dengan setiap orang yang menyeru mereka.
 
Detik-detik penentuan ini adalah detik-detik ujian Ilahi terhadap penduduk bumi, di mana kebanyakan mereka yang mendakwa diri mereka sebagai kelompok Islam (Islamiyyun) atau mewakili Islam dalam pelbagai bentuk, telah jatuh tersungkur. Malangnya, yang pertama jatuh ke jurang ini adalah ulama pasif (ulama yang tidak beramal), mereka terus mengulang-ulang kata-kata jahat (Ketuanan Manusia) yang sentiasa diulangi oleh musuh-musuh para Nabi, Rasul dan Imam as. Tetapi kali ini, ia dibawa oleh Syaitan Besar (Amerika) yang membuatkan mereka kagum dan menghiasi pandangan mata mereka dengan sesuatu yang dinamakan demokrasi, kebebasan, pilihan raya bebas atau nama-nama lain yang tidak dapat mereka tolak. Celakalah orang-orang yang memeranginya, lantas mereka tunduk dan menyerah diri kepadanya. Ini adalah kerana ulama-ulama pasif dan pengikut-pengikut mereka tidak memiliki apa-apa melainkan kecetekan agama dan kekosongan pemikiran. Bagi mereka, agama ini adalah semata-mata mainan lidah mereka dan bukan sebaliknya untuk diamalkan.
 
Beginilah bagaimana ulama-ulama pasif membawakan bayonet Syaitan Besar (Amerika) lalu menusukkannya ke hati Amirul Mukminin Ali as. Mereka membuka kembali luka lama yang diakibatkan oleh shura dan Saqifah Bani Saidah, yang telah mengasingkan Khalifah Allah dari haknya dan seterusnya mengakui Ketuanan Manusia, yang ditolak oleh Allah, RasulNya SAW dan para Imam AS. Beginilah, bagaimana ulama-ulama pasif mengiktiraf penyingkiran para nabi, rasul dan imam AS, dan mengiktiraf kesemua penindas yang membunuh Hussein bin Ali AS.
 
Apa yang paling menyakitkan adalah saya tidak menjumpai seorang pun yang mempertahankan Ketuanan Allah di atas muka bumi-Nya ini. Hattakan mereka yang mengiktiraf ketuanan sebenar ini pun telah berputus asa mempertahankannya. Ini kerana mereka mendapati bahawa dengan berbuat demikian, mereka berjuang melawan arus ganas tanpa belas kasihan. Amat malang sekali, malah lebih teruk dan lebih hebat lagi apabila manusia keseluruhannya mengiktiraf ketuanan Manusia termasuk juga ahli al-Quran, melainkan beberapa orang yang tetap setia dengan janji Allah disebabkan mereka membaca di dalam al-Quran:
 
Katakanlah (wahai Muhammad): Wahai Tuhan yang mempunyai kuasa pemerintahan! Engkaulah yang memberi kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Engkau kehendaki. Surah Ali Imran: 26
 
Beginilah penentangan asasi ulama pasif terhadap agama Allah iaitu Ketuanan Allah dan kekhalifahan wali Allah swt. Ahlulbait AS dan tinggalan terakhir mereka, Imam Mahdi AS tidak akan terus wujud sebagai para khalifah Allah di muka bumiNya, mengikut neraca pilihanraya atau demokrasi yang dipraktikkan oleh ulama pasif. Bahkan para ulama pasif ini telah disanggah sepenuhnya oleh al-Quran, kerana Allah menyatakan di dalamnya:
 
"Sesungguhnya Aku hendak menjadikan khalifah di bumi. Al Baqarah: 30
 
Dia menurunkan perlembagaan dan undang-undang di dalam al-Quran, sedangkan para ulama pasif mengatakan bahawa pemerintah atau khalifah Allah akan dilantik melalui pilihan raya dan perlembagaannya digubal oleh manusia. Beginilah penentangan para ulama pasif terhadap agama Allah swt. Bahkan mereka menentang Allah swt dan tegak berdiri di dalam barisan syaitan yang direjam (semoga Allah melaknat mereka).
 
Disebabkan inilah saya berfikir untuk menulis kata-kata ini agar tiada lagi hujah buat para pembantah serta menyampaikan cahaya buat orang yang mempunyai mata hati bahawa kebenaran itu jelas dan bebas daripada sebarang kekaburan. Saya berharap kepada Allah swt supaya menjadikan kata-kata ini sebagai salah satu daripada hujah-hujahNya pada hari kiamat terhadap ulama pasif, para pengikut mereka, orang-orang yang berjalan di atas jalan mereka dalam memerangi Allah dan keluarga Muhammad (Solawat atas mereka semua), mengakui (dengan mereka) berhala serta penindas, serta mengakui penyingkiran khalifah Ali bin Abi Talib AS dan para Imam dari anak keturunannya.
 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *